איך הכל התחיל
יקב נבו התחיל כסיפור משפחתי מפתיע.
בשנת 2002 זימנה לו יד הגורל את דודה לאה מכרמיאל שחלתה בסרטן והייתה צריכה לעבור טיפולים בבית החולים הדסה עין כרם. נבו ואיריס רעייתו הציעו לה לשהות בביתם למשך אותה שנה קשה. מכיוון שמדובר בדודה מיוחדת מזן נדיר, במהלך הטיפולים הכימותרפיים, היתה משכימה כל בוקר, מטפסת על עצי הזית לקטיף, מכינה כל ערב מאכלים מיוחדים ולחם בטאבון הביתי, ומארחת בשמחה משפחה וחברים בגינת המשפחה.
כאשר הגיע זמן הבציר, סיפרה הדודה לנבו שהיא ובעלה חיים הכינו יין בבית, והציעה לו להכין יין. נבו פנה לכורם של במטע וביקש מעט אשכולות מהכרם. הוא נענה בשמחה. שלושת ילדיהם של איריס ונבו עטו שקיות ניילון לרגליהם ודרכו על הענבים שנבצרו בתוך גיגיות גדולות. וכך, במיכל פלסטיק פשוט, במקלט נטוש משנות החמישים שנמצא בשטח המשפחה, הפיקו יין נפלא.
לאחר שנה החלימה הדודה ובהתרגשותה אמרה לבני הזוג שהעיסוק ביין בשמחה ובאהבה, תרם להחלמתה. נבו הבין שבקבוק אחד הוא סימן מעולה לבאות והחליט להמשיך את העשייה.
"הוא התחיל לקרוא חומר בנושא, ללמוד ולהשתלם בארץ ובחו"ל, ובמהלך הזמן הפך התחביב למקצוע," מספרת איריס, רעייתו ושותפתו ליקב. "לנבו יש נפש של אמן, ואין ספק שביצירת היין מורגשת הנתינה והאהבה העצומה שמושקעת בו".
עם הזמן, הפך המקום ליקב בוטיק אוטנטי והמקלט הנטוש למרתף בו מאוחסנות חביות היין.
ביקב מתבצעים סיורים מודרכים